Nieuwe oproep tot feesten in Ter Kamerenbos op 1 mei 

De organisatoren van het La Boum feestje dat vorige week uit de hand liep in het Ter Kamerenbos, kondigen een vervolg aan op 1 mei. De oproep werd gelanceerd via Facebook. 4.000 mensen hebben zich al ingeschreven voor het evenement, ruim 9.000 mensen hebben aangegeven interesse te hebben in "La Boum 2".

Bij de  eerste editie van het nepfestival op 1 april, moest de politie het waterkanon inzetten en werden er verschillende jongeren opgepakt omdat ze zich niet aan de coronamaatregelen hielden. De organisatoren hopen dat ze deze keer wel toestemming krijgen voor het evenement en dat ze zo kunnen rekenen op begeleidende maatregelen om alles in goede banen te leiden. Maar gebeurt dat niet, dan gaat het feestje toch door.

Open brief

Via een open brief vroeg minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) de jongeren nog even vol te houden aan de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door een uitdaging te zoeken, maar de organisatoren van L’Abîme (nvdr "De Afgrond", een dag na La Boum) hebben nu in een verklaring op hun website gereageerd op die oproep. “We hebben een bezigheid gevonden voor onze jongeren die een gebrek aan vrijheid, feesten, liefde en knuffels ondervinden”, klinkt het. Het vervolgfeestje zou op 1 mei beginnen en eindigen op 15 mei.

Meest gelezen