Copyright 2017, Atit Phetmuangtong, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Parket waarschuwt voor beleggingsfraude: "Laat je niet misleiden door berichten op sociale media"

De laatste jaren zijn er steeds meer gevallen van beleggingsfraude, waarschuwt het Limburgse parket.  Criminelen doen zich voor als beleggingsadviseurs en gaan dan op zoek naar mensen die willen beleggen in aandelen. Eerst wordt belegd met kleine bedragen die vrij grote winsten opleveren. Als er grotere bedragen aan te pas komen, zijn die beleggers dan weer plots alles kwijt. 

"Soms ruiken mensen op tijd onraad en hebben ze door dat er iets niet klopt", vertelt parketmagistraat Volkan Altunbay. "In dat geval zijn ze meestal enkele honderden of duizenden euro's kwijt. Dat is niet leuk natuurlijk, maar ik heb ook al gehoord van iemand die een miljoen euro had belegd en opgelicht is. Het is dus zeker aan te raden om heel voorzichtig te zijn als je benaderd wordt door een zogenaamde beleggingadviseur."

Je vanuit je zetel op sociale media laten overtuigen door bekende Vlamingen om te beleggen, dat is zeker niet hoe je je beleggingen moet aanpakken

Parketmagistraat Volkan Altunbay

"Er verschijnen steeds meer berichten op social media van bekende mensen die vertellen hoe ze, door de juiste beleggingen te doen, rijk zijn geworden", vertelt Altunbay. "Veel potentiële beleggers trappen daarin en laten zich overtuigen. Geld verblindt nu eenmaal veel mensen, met alle gevolgen vandien. Informeer je dus eerst goed bij echte deskundigen als je overweegt je geld ergens in te investeren", besluit Altunbay. 

Meest gelezen