Putte ontwerpt samen met bassischolen digitaal routeplan voor kinderen: "Via de veiligste wegen naar school"

De gemeente Putte wil samen met de plaatselijke basisscholen bekijken wat de veiligste fietsroutes zijn naar de scholen. Ze rekenen daarvoor op inbreng van de leerlingen, de leerkrachten, en ook de ouders en de grootouders. Alles wordt dan verzameld via Route2School, een platform dat al heel wat gemeentes heeft geholpen om veilige fietsroutes vast te leggen. "We willen vooral de kleinere pijnpunten te weten komen", zegt schepen voor Mobiliteit Nick Vercammen (Open VLD). 

De kinderen en hun ouders kunnen nu dus zelf de gevaarlijkste punten melden. "We gaan de situatie echt vanuit de gebruiker bekijken", vertelt Vercammen. "Ze mogen ook voorstellen doen om het veiliger te maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven waar er nog een zebrapad of suggestiestrook moet komen."

Het project draait vooral rond de kleinere pijnpunten in het verkeer. "De grote problemen kennen we ondertussen wel, maar daar valt op korte termijn weinig aan te doen. Er zijn bijvoorbeeld er gevaarlijke punten aan de N15, de drukke gewestweg die door Putte loopt. Die punten worden ook op de kaart gezet en onze veilige routes zullen die plaatsen dan ook vermijden", zegt Vercammen.

Meest gelezen