Radio 2

Menen start campagne met opvallende roze stickers op auto's van foutparkeerders: "We zijn asociaal gedrag beu"

Sta je in de stad Menen geparkeerd en vind je een roze sticker op jouw autoruit, dan sta je verkeerd geparkeerd. De stad is het beu dat nog te veel mensen verkeerd parkeren: op een zebrapad, een fietspad of onterecht op een mindervalide parkeerplaats. De roze sticker is een waarschuwing. 

Je zal er niet kunnen naast kijken. De sticker is in een opvallende roze kleur. Er staat een QR-code op die je kan scannen. Dan kom je bij de uitleg terecht waarom je verkeerd staat geparkeerd. 

Schepen van mobiliteit Patrick Roose: "Wij zijn vooral het asociaal verkeersgedrag beu. Wij willen dat iedereen de verkeersregels volgt en wij willen de komende periode een accent leggen op mensen die het blijkbaar nodig vinden om op zebrapaden en fietspaden te parkeren en op die manier andere weggebruikers in gevaarlijke situaties brengen." 

Voorlopig blijft het bij een waarschuwing, in de toekomst worden er wellicht GAS-boetes uitgeschreven.   

Radio 2

Meest gelezen