De leidingsploeg van Scouts en Gidsen Vilvoorde organiseert dit jaar een sportevenement.
Stroomloop.be

Scouts Vilvoorde verbindt natuurgebieden dankzij loopevenement

In plaats van hun jaarlijkse festival "Skoetefest" organiseert jeugdbeweging Scouts en Gidsen Vilvoorde dit jaar een loopevenement. Daarmee wil ze verschillende Vilvoordse natuurgebieden met elkaar verbinden.

"Nadat onze editie van vorig jaar is afgelast, wilden we dit jaar toch zeker iéts organiseren. Vandaar "Stroomloop" op 24 april, een nieuw sportevenement", legt Sander Somers van Scouts en Gidsen Vilvoorde uit. "Dat sluit goed aan bij het vele lopen en fietsen dat mensen zijn beginnen doen tijdens de lockdowns." Het parcours van "Stroomloop" loopt door deelgemeente Koningslo, de wijk Kassei en zelfs door buurgemeente Neder-Over-Heembeek.

Parcours met idee achter

"Er is goed nagedacht over het parcours", vertelt Somers. "Vilvoorde is een dichtbevolkte regio met veel bebouwing en versnipperde stukjes groen. Met "Stroomloop" willen we de verbinding leggen tussen de grotere stukken groen. Je komt bijvoorbeeld langs het prachtige park Drie Fonteinen, het Tangebeekbos en nog andere, minder gekende stukjes groen. We hopen dat het evenement als pleidooi kan dienen om in de verre toekomst die stukken ook effectief met elkaar te verbinden", aldus de Scoutsleider.

Meer informatie over het sportevenement vind je op de website van "Stroomloop".

Meest gelezen