Speelpleinwerking Overijse in de sneeuw: "Kinderen zijn enthousiast"

Deze week organiseren steden en gemeenten jeugdkampen, opvang en speelpleinwerking op maat van de nieuwe coronamaatregelen. Maar op dit weer hadden ze niet gerekend. Toch reageren de kinderen op het Speelplein van Overijse enthousiast.

In de Paasvakantie moesten alle organisatoren van kinderopvang, sport- en jeugdkampen en speelpleinwerking plots rekening houden met nieuwe strenge maatregelen tegen de coronapandemie. Voorrang voor kinderen van ouders die moeten werken, groepjes van tien en alles buiten organiseren, dat zijn de regels. Maar de sneeuw en vrieskoude daar had niemand aan gedacht.

Onze kinderen zijn erg enthousiast , we hebben alle soorten sneeuwmannen gemaakt, sneeuwbalgevechten gehouden, zelfs gedanst in de sneeuw.

Kaat Stone, hoofdleidster Speelplein Overijse

In Overijse kunnen kinderen terecht op de speelpleinwerking in vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat. Daar hebben ze veel groen en buitenruimte. Maar gelukkig ook heel grote lokalen vertelt hoofdleidster Kaat Stone: "We hebben alle maatregelen genomen en eigenlijk moeten we alles buiten doen. Maar we hebben hier echt grote lokalen en houden ramen en deuren open en ventileren goed. Toch gaan we veel buiten, de kinderen zijn erg enthousiast en af en toe gaan we naar binnen wat opwarmen. Het lukt ons wel en die sneeuw, het is eens iets anders en alle kinderen zijn er blij om."

Meest gelezen