STVV blijft in eerste klasse dankzij twee rode kaarten bij Waasland-Beveren

STVV speelt mathematisch gezien ook volgend seizoen in eerste klasse. Sint-Truiden won gisteravond makkelijk de inhaalmatch tegen de laatste in de stand, Waasland-Beveren. Het werd 2-4. 

STVV kwam gisteravond wel eerst 0-1 achter maar dankzij twee rode kaarten bij Waasland-Beveren kon Sint-Truiden toch de wedstrijd naar zijn hand zetten. Met negen man kon Waasland-Beveren geen weerstand meer bieden aan  de vele aanvalsgolven van STVV.  De wedstrijd eindigde op 2-4.

We leggen een mooie basis voor volgend seizoen en dat is de verdienste van de hele ploeg

trainer Peter Maes van STVV

"Ik denk dat we samen  met 11 punten gestart zijn. Nu eindigen we met 38 punten, dat is een mooi resultaat", zegt trainer Peter Maes van STVV. "En daar mogen we allemaal trots op zijn, niet alleen ik als coach en de technische staf maar ook de rest van de ploeg. We hebben dat samen gedaan en hebben zo  een mooie basis voor volgend seizoen."

Het is een opluchting dat we gered zijn

Ilombe Mboyo, speler STVV

"We begonnen goed toen Peter Maes arriveerde, maar lieten het daarna wat gaan", zegt Ilombe Mboyo van STVV.  "Door corona hebben we even geen matchen kunnen spelen maar ergens heeft ons dat goed gedaan. We hebben toen veel kunnen trainen en daarna, toen we opnieuw konden spelen, stonden we scherp. Gisteren slikten we een stomme eerste tegengoal, maar we reageerden goed. We wilden ook winnen. De laatste twee matchen kunnen we nu relaxter spelen, enkel nog voor een goed resultaat", besluit Mboyo. 

Meest gelezen