De komende maanden moet het rustiger en veiliger worden voor buren van het tuincentrum Floralux in Dadizele 

Vandaag stelt de gemeente Moorslede enkele verkeersmaatregelen voor om de drukte bij het tuincentrum Floralux aan te pakken. Een tractorsluis in de Kasteelstraat naar de Floralux, uitgebreide zone 50 en extra wegversmallingen moeten de snelheidsduivels tegenhouden. 

Op sociale media klagen verschillende buurtbewoners over het sluipverkeer en de vele vrachtwagens naar het tuincentrum in de Kasteelstraat. "Bezoekers aan het tuincentrum kiezen er niet voor om terug te keren naar de rotonde, maar banen zich een weg via de Kasteelstraat", zegt schepen van mobiliteit van Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK). 

De gemeente plaatst tijdelijk een zogenaamde tractorsluis in de Kasteelstraat. Daardoor zal de rust in de buurt terugkeren volgens schepen Deceuninck: "Op die manier is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk, landbouwvoertuigen mogen wel nog door." 

Er komen ook extra wegversmallingen richting Moorsele en de zone 50 wordt uitgebreid. Als deze maatregelen niet voldoende zijn, wil de gemeente kijken of de Daiselhoek voortaan een zone 30 kan worden. 

Buurtbewoners zijn opgelucht

De buurtbewoners reageren alvast opgelucht: "Wij wonen al 20 jaar op de Daiselhoek en merken dat het verkeer drukker wordt. De Kasteelstraat is een kleine weg met veel sluipverkeer én veel vrachtwagens, die hier eigenlijk niet mogen rijden. Het is fantastisch dat de verkeersveiligheid aangepakt wordt. Wij kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen", zegt buurtbewoner Vincent Reynaert. 

Tegen de zomer evaluatie

De aanpassingen in het verkeer van Dadizele zijn tijdelijk. Op 1 juli zal de gemeente de maatregelen evalueren met de buurtbewoners. "De bewoners van de Daiselhoek kunnen hun opmerkingen na 2 maanden doorgeven. Zo weten we of de situatie oké is of als we nog extra maatregelen moeten treffen", zegt schepen Deceuninck. 

 

Meest gelezen