Radio 2

Tunnel onder treinsporen in Kortrijk schuiven, is niet gelukt

Afgelopen nacht moest een grote betonnen tunnel onder de treinsporen in Kortrijk geschoven worden. Dat is niet gelukt. De werkmannen en ingenieurs staan onder tijdsdruk, maar werken nu aan een oplossing. 

In de buurt van het station van Kortrijk zijn grote werken aan de gang. De tunnel, zo'n 35 meter lang, is daar een onderdeel van. De sleuf onder de treinsporen is al gegraven. Nu moest de tunnel erin geschoven worden. Het gaat om een betonnen constructie van 1.500 ton. Maar dat is dus niet gelukt. Eén van de zware blokken, die de tunnel op zijn plek moest houden bij het schuiven, ging kapot.

Oplossing?

"We zijn nu snel op zoek naar een oplossing", zegt Isabel Coussement van het stationsproject in Kortrijk. "De werkmannen en ingenieurs die de tunnel moeten plaatsen staan wel onder tijdsdruk. Een groot deel van de treinsporen in Kortrijk is afgesloten voor de werken en na de paasvakantie moeten die sporen weer vrij zijn." 

Omdat ze al wat voor waren op de planning, lijkt er voorlopig geen probleem.

Meest gelezen