Pixabay

Turnhouts drankenhandelaar waarschuwt: "Heropening horeca op 1 mei? Wordt uitdaging om iedereen op tijd te bevoorraden"

Als de cafés op 1 mei openen, dan nog wordt het een grote uitdaging om ze allemaal te bevoorraden. Daarvoor waarschuwt Turnhouts drankenhandelaar Stefan Keersmaekers. "Op ongeveer 3 weken tijd de hele Belgische horeca van vers bier voorzien? Dat kan, maar wordt heel nipt."

Tot nader order gaat de heropening van de horeca op 1 mei nog altijd door.  Maar daar is gezien de recente coronacijfers nog altijd twijfel over, en die onzekerheid maakt het lastig om vooruit te plannen. Ook voor de bevoorrading van alle cafés en restaurants dreigen er problemen te ontstaan. "Het wordt nipt om iedereen op tijd van drank te voorzien", zegt Stefan Keersmaeckers, die een drankenhandel in Turnhout heeft en tientallen cafés in de omgeving bevoorraadt. 

Het is wachten op het bevrijdend signaal van de overheid. Wij staan in de startblokken

Drankenhandelaar Stefan Keersmaekers

Cafés en restaurants zijn al bijna zes maanden dicht. De cafés zitten nog met vaten bier die over hun houdbaarheidsdatum zijn en dus vervangen moeten worden. "Pilsbier brouwen neemt toch gemiddeld zo'n vier weken in beslag, en dan heb je nog de logistiek om het bier via de bierhandelaar tot bij de horeca te krijgen. De brouwers hebben gelukkig wel een stock achter de hand, maar dat zal niet genoeg zijn om op zo'n korte tijd de volledige horeca te bevoorraden. Het wordt een grote uitdaging, maar ik heb er wel goede hoop in dat het gaat lukken."

Keersmaekers en zijn collega's staan klaar om eraan te beginnen. "Het is wachten op de bevestiging van de overheid om het werk aan te vatten. Vanaf de overheid de beslissing neemt, zullen we er alles aan doen om de uitdaging tot een goed einde te brengen."

Meest gelezen