Videospeler inladen...

"Rodaniaaa": Manfred Aebi (88) is overleden, bedenker van iconische wielermuziekje

Manfred Aebi (88), de bedenker van het bekende Rodania-deuntje, is overleden. Het muziekje van het Zwitserse horlogemerk is al decennialang te horen tijdens wielerwedstrijden.

Manfred Aebi leidde vanaf 1955 de Belgische tak van het Zwitserse  horlogemerk Rodania. Eerst vanuit Brussel, later vanuit Wemmel. Het was zijn taak om er voor te zorgen dat het horlogemerk beter verkocht werd in ons land. En zo besliste hij om de uurwerken te promoten in de koers. Het moest kort en krachtig zijn. De inspiratie vond hij in de klassieke muziek (Beethoven), en zo kwam Aebi op het idee voor het iconische deuntje. 

In 2018 verdween het muziekje even uit de wielerwedstrijden, maar toen het horlogemerk in 2020 overgenomen werd, beslisten de nieuwe eigenaars om de tune weer naar de koers te brengen. Manfred Aebi is 88 jaar geworden.

Beluister het iconische wielerdeuntje in dit archieffragment, waarin Manfred Aebi vertelt over hoe hij het heeft bedacht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen