Viio Tongeren en Borgloon starten na de paasvakantie niet meteen met voltijds onderwijs

Nu al beslissen ook Limburgse scholen om na de paasvakantie niet meteen te starten met voltijds onderwijs voor alle graden. Viio Tongeren en Borgloon bijvoorbeeld gaan de eerste week na de paasvakantie voor de 2de en 3de graad toch nog halftijds afstandsonderwijs voorzien. Dat geeft hen een week extra om zich voor te bereiden op mogelijk voltijds onderwijs. 

"We wilden leerlingen en ouders nu al duidelijkheid geven over de situatie na de paasvakantie", zegt directeur Guy Voets van Viio Tongeren en Borgloon. "Daarom hebben we nu al beslist om zeker een week extra halftijds afstandsonderwijs te voorzien in de tweede en derde graad. Donderdag zal er waarschijnlijk van de overheid meer duidelijkheid komen over hoe het onderwijs na de vakantie georganiseerd moet worden.  We geven ons nu een week extra de tijd om ons goed voor te bereiden op mogelijk voltijds onderwijs na de paasvakantie."

"Het draaiboek voor voltijds onderwijs na de paasvakantie ligt al klaar", gaat Voets verder. "Maar afhankelijk van wat er donderdag wordt beslist, zullen we wel nog aanpassingen moeten doen. Want het is de bedoeling voltijds onderwijs te geven de volgende maanden maar met de veiligheidsmaatregelen van code oranje. Dat vraagt toch wel wat voorbereiding. Met die week extra zal ons dat zeker lukken, al is het niet op iedere campus even makkelijk om voltijds onderwijs coronaveilig te organiseren. Daarvoor is zeker wat puzzelwerk nodig."

Leerlingen en leerkrachten snakken naar "normaal" onderwijs

Guy Voets, directeur Viio Tongeren en Borgloon

"We juichen voltijds onderwijs zeker toe", zegt Voets. "Onze leerlingen en leerkrachten snakken daar enorm naar. Op emotioneel en pedagogisch vlak is dat zeker een goede keuze op dit moment. We starten nu ook met het laatste trimester en dat is in het secundair onderwijs altijd een heel belangrijk trimester. Het zou dus zeker een goede zaak zijn als we iedereen op school kunnen krijgen. Of voltijds onderwijs ook virologisch de beste keuze is momenteel, dat zal later nog moeten blijken", besluit Voets. 

Meest gelezen