245 jobs bedreigd bij Punch Powertrain in Sint-Truiden

Bij Punch Powertrain in Sint-truiden zijn 245 jobs bedreigd. Het gaat over 193 arbeiders en 52 bedienden, op een totaal van 652 werknemers. Punch Powertrain maakt versnellingsbakken, maar de vraag daarnaar gaat achteruit.

"De grootste reden is de terugvallende markt in de automobielsector, zeker op de Chinese markt", zegt Nadia Gueroui van de christelijke vakbond (ACV). "Wij gaan nu bekijken wat we voor de werknemers kunnen doen."

Werknemers waren meer in economische werkloosheid dan dat ze aan het werk waren

Nadia Gueroui, ACV

De werknemers werden deze ochtend geïnformeerd. "Ze waren meer in economische werkloosheid dan dat ze aan het werk waren, dus dit kon ook niet blijven duren."

Volgende week is er opnieuw overleg. "Ik heb niet de indruk dat er veel jobs te redden zijn", zegt Nadia Gueroui. "Maar we gaan er alles aan doen om de tewerkstelling te behouden." De werknemers mogen van de directie tot maandag thuisblijven. 

Ander werk zoeken

"Het is spijtig dat in de productie weer 2/3de van de mensen moet vertrekken", zegt werknemer Daley Valvekens. "Maar als er geen werk is, kan je geen werk toveren. Het leven gaat door, ik ben nog jong dus er zijn nog wel mogelijkheden om een andere job te vinden. Maar het zijn moeilijke tijden met corona hé."

Niet de eerste keer

Vorig jaar verloren er ook al 138 arbeiders hun job door een eerdere herstructurering. 

Meest gelezen