Aalst maakt omgeving fabriek Tereos veiliger na dodelijk ongeval 2 jaar geleden

Stad Aalst start vandaag met werken aan de omgeving rond de vestiging van Tereos in het centrum om het  verkeersveiliger te maken voor fietsers en voetgangers. In 2019 overleed een schooljongen nog na een dodelijk ongeval aan de fabriek. Er ontstond toen protest en de stad beloofde maatregelen. 

Aan de vestiging van Tereos, in het centrum van Aalst, starten werken om de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers te verhogen. De stad neemt die maatregel na een dodelijk ongeval in de winter van 2019.  Een jongen van 11 kwam toen onder een vrachtwagen terecht toen hij te voet op weg was naar school. Na het ongeval kwamen Aalstenaars op straat om maatregelen te vragen om het er veiliger te maken. 

Het wordt een pak veiliger voor fietser én voetganger
Jean-Jacques De Gucht (Open VLD), schepen van Mobiliteit

De werken richten zich op de Alfred Nichelsstraat aan de vestiging van Tereos.  "Het fietspad wordt er breder. Voetgangers zullen niet langer aan de fabriek zelf kunnen passeren. Aan die kant verdwijnt het voetpad. Er komt een oversteekplaats naar de overkant zodat er minder verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan" zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). 

Vrachtwagenverbod en circulatieplan

De werken die vandaag starten, zijn een volgende stap om de omgeving rond Tereos veiliger te maken. In de winter voerde Aalst al een vrachtwagenverbod in. Dat betekent dat zwaar beladen vrachtwagens het centrum niet meer in mogen tijdens de spits wanneer er veel schoolgaande jeugd onderweg is. "Deze zomer gaan we nog een stapje verder", zegt De Gucht nog. "Dan start het nieuwe circulatieplan in Aalst. Het moet de verkeersveiligheid fors verhogen. In de aanloop naar de invoering worden er nog enkele andere moeilijke punten aangepakt." 

kasto80

Meest gelezen