Copyright: Jan Vens

Assenede gaat opnieuw voor carnavalsstoet op zondagmiddag: “Avondcarnaval wel nog om de 4 jaar”

Assenede kiest dan toch weer voor een carnavalsstoet op zondagmiddag, en niet op zaterdagavond. Twee jaar geleden kon de zondagse carnavalsstoet niet doorgaan door zwaar stormweer. Maar nu heeft Assenede beslist om vanaf volgend jaar terug te keren naar de traditie van een carnavalsstoet op zondagmiddag. Dat gebeurt op vraag van de horecazaken en de carnavalsverenigingen in Assenede. 

De Werkgroep Carnaval Assenede schakelt terug naar een carnavalsstoet op zondagmiddag. “We hebben een aantal zelfstandige horecazaken en carnavalsverenigingen gecontacteerd. Nadien hebben we een telefonische enquête gedaan en 8 op de 10 wou een zondagmiddag. Dat werd dan unaniem goedgekeurd. Het is ook traditie om het op een zondagmiddag te houden”, vertelt schepen David Vercauteren (Open vld)

“Na veel overleg hebben we toch besloten om het naar zondag te verplaatsen. De voornaamste reden is omdat horecazaken nog steeds niet open zijn. Assenede leeft vooral van de inkomsten van horecazaken. En daarom willen wij de mensen nu tijdens deze coronatijden meer ruimte geven om naar de stoet te komen kijken. We hebben gezien dat er op zondag meer families en kinderen komen en daarom willen we de stoet op zondag houden.”  

Op zondag komen er meer families en kinderen en daarom willen we de stoet op zondag houden
David Vercauteren schepen (Open vld)

Avondstoet gaat wel nog door

De avondstoet op zaterdag is niet helemaal afgevoerd, omdat de mensen dat toch wel fijn vonden. Die zal Assenede dus om de 4 jaar organiseren. “De volgende avondstoet is in 2025. Dat moet dan telkens iets speciaals worden. Noem het een hoogtepunt zoals bij een WK of een EK voetbal”, besluit Vercauteren. 

Volgend jaar start carnaval in Assenede op woensdag 23 februari en eindigt het op zondag 6 maart met de jaarlijkse carnavalsstoet.

kasto80

Meest gelezen