Baasje uit Gent looft beloning van 3.000 euro uit voor vermiste kat: "We zijn onafscheidelijk"

Een 25-jarige Gentenaar looft 3.000 euro uit voor de tip die leidt naar zijn kat Cleo. De Bengaalse kat van 2 is sinds 31 maart vermist en baasje Gaetan Jansseune wil het dier koste wat het kost terug. “Mensen zeggen dat je met dat geld makkelijk enkele nieuwe Bengaaltjes kunt kopen, maar ik mis mijn Cleo”, zegt hij.

"Cleo en ik zijn onafscheidelijk", stelt Gaetan. En dat mag je best letterlijk nemen. “Ze slaapt bij mij in bed, wijkt van geen meter van mij. We gaan zelfs samen in het Citadelpark wandelen”, lacht hij. Die mooie band ontstond vorig jaar toen hij Cleo adopteerde. “Vorig jaar werd ik erg ziek en heb ik maanden in mijn bed gelegen. Maar mijn Bengaaltje bleef de hele tijd bij mij. Ze was en is heel belangrijk voor mij. Ze is als het ware mijn kindje.”

Rijke beloning

Op 31 maart verdween de kat plots. Met het mooie weer zette de huisgenoot van Gaetan de deur langs de Citadellaan open en toen moet het dier naar buiten zijn gegaan. Sindsdien is ze nergens nog gezien. “Ik heb ondertussen al honderden flyers uitgedeeld, verschillende oproepen op Facebook geplaatst en alle asielen en gespecialiseerde websites gecontacteerd. Voorlopig zonder succes”, zucht Gaetan. 

Dat hij het dier absoluut terug wil, blijkt ook uit de beloning die hij aan haar terugkeer hangt. “Ik wil 3.000 euro geven aan de persoon die Cleo gevonden heeft of me de gouden tip kan geven. Ik ben zelfs bereid om de dief te betalen, want ik ga ervan uit dat ze is meegenomen. Ik wil haar gewoon terug.” 

De gechipte kat heeft een tijgermotief en droeg een bandje. Tips zijn welkom via gaetanjansseune@gmail.com

kasto80

Meest gelezen