Burgemeester Theo Francken (N-VA) van Lubbeek herstelt van corona

Theo Francken (N-VA) is een tiental dagen geleden besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt de burgemeester van Lubbeek op sociale media. Hij heeft het virus opgelopen via zijn zoontje en is enkele dagen behoorlijk ziek geweest. Nu is Francken aan de beterhand.

Burgemeester Theo Francken (N-VA) van Lubbeek is een tiental dagen geleden besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat  de N-VA politicus weten op zijn sociale media-kanalen. "Ik liep het virus op via mijn zoontje en nadien heb ik het ook gekregen, vertelt Francken aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ben een week goed ziek geweest van de Britse variant van het coronavirus.  Het is ook sterk aan het circuleren geweest in deelgemeente Linden. De Spar was dicht, de school is ook moeten sluiten. Dus, er is wel wat besmetting geweest.  Het is nu wel beter, het ergste is voorbij en ik hoop dat na de paasvakantie, alles kan normaliseren in het rustige Lubbeek", zegt Francken nog.

Eerste schepen Paul Duerinckx verving Francken op het gemeentehuis

"De vergaderingen konden wel digitaal doorgaan via Teams", voegt Francken er nog aan toe. "Maar op het gemeentehuis werd ik vervangen door eerste schepen Paul Duerinckx (CD&V) om de signataires te tekenen, want daar kon ik fysiek niet aanwezig zijn.  Er is in die periode ook een brand geweest en die heeft hij met de politiediensten ook verder afgehandeld.  Maar intussen gaat alles weer beter. Ik kan alleen iedereen oproepen om voorzichtig te blijven en hopelijk komen die vaccins snel. Zondag mag ik uit quarantaine en maandag pik ik de draad weer op", besluit Francken.

Meest gelezen