BELGA/LALMAND

Tijdelijke feestzaal Grimbergen zal "Den Douwe" heten: "Openen in september"

De tijdelijke feestzaal in de voormalige gebouwen van koffiebedrijf Douwe Egberts in Grimbergen zal "Den Douwe" heten. Het gemeentebestuur koos de naam uit een 200-tal inzendingen van inwoners. Op de feestzaal zelf is het nog wachten tot de opening in september.

Niet "De Koffiefabriek" of "Douwe Fabriek", maar wel "Den Douwe" wordt de naam van de nieuwe, tijdelijke feestzaal in de voormalige kantoren van het koffiemerk. Grimbergenaar Bart Valgaeren stuurde het winnende voorstel in en krijgt daarvoor een aankoopbon van 100 euro bij lokale handelaars. In 2019 sloot feestzaal Fenikshof in Grimbergen de deuren. De abdij werkt daar aan een eigen belevingscentrum en micro-brouwerij. En ook feestzaal Waux-Hall ging eind vorig jaar tegen de vlakte. In de plaats komen daar binnenkort appartementen en winkels. 

Grimbergen zit dus al even zonder echte feestzaal en dat gemis voor verenigingen moet "Den Douwe" binnenkort opvangen. "De zaal wordt multifunctioneel en kan voor heel wat culturele activiteiten en evenementen worden gebruikt", vertelt schepen van Cultuur Philip Roosen (N-VA). De zaal moest oorspronkelijk al in september 2019 gebruiksklaar zijn, maar de opening liep al een paar keer vertraging op. "We hebben ook door corona de nodige vertraging opgelopen. Vanaf mei zou alles klaar moeten zijn. De officiële opening voorzien we dan voor september. Het Cultuurcentrum Strombeek zal in september ook zijn seizoensopening organiseren in "Den Douwe"."

Nieuwe feestzaal bouwen

Hoewel "Den Douwe" al in mei klaar zou zijn, kan de zaal dus pas vanaf september gebruikt worden. "De zomer is sowieso een luwe periode. Dus dat is een korte periode om te overbruggen waarin verenigingen van andere locaties gebruik kunnen maken. Natuurlijk allemaal afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden." De gemeente Grimbergen gaat een contract aan voor vijf jaar. De nieuwe feestzaal zal dus maar tijdelijk gebruikt worden. "Het is de bedoeling om op termijn een volledig nieuwe feestzaal te bouwen in het centrum van Grimbergen", aldus Roosen. 

Grimbergenaar Bart Valgaeren (links) bedacht de naam, hier naast schepen van Financiën William De Boeck.
Gemeente Grimbergen

Meest gelezen