2018 Getty Images

Dimitri Van den Bergh schittert in de Premier League Darts: "Ik bestel elke avond een kippenschotel"

Onze landgenoot Dimitri Van den Bergh speelt de pannen van het dak in de Premier League Darts, een toernooi waar enkel de beste spelers van de wereld aan mogen deelnemen. Woensdagavond versloeg hij titelverdediger Glen Durrant met een droge 7-0. "Ik probeer gewoon te genieten van de ervaring en hang een beetje de onnozelaar uit. Dat hoort er allemaal bij", vertelde Van den Bergh aan Radio 2 Antwerpen. 

Dimitri Van den Bergh is sterk bezig in de Premier League Darts. Na drie wedstrijden staat "Dancing Dimi" samen met de Nederlander Michael Van Gerwen aan de leiding van het klassement. "Elke avond op tijd gaan slapen, rustig ontbijten en wat losgooien. Zo bereid ik mij voor op de volgende wedstrijd", zegt Van den Bergh.

Echt gezond eten zit er volgens Van den Bergh niet in: "Elke avond bestellen we bij Nando's, een kippenrestaurant hier in Londen. Ik eet heel graag kip en bestel dan een kippenschotel of een wrap."

Ondanks mijn goede band met Peter Wright hoop ik minstens een gelijkspel uit de brand te slepen

Dimitri Van den Bergh

Donderdagavond speelt Van den Bergh tegen de Schot Peter Wright: "Ik heb een hele goede band met Wright. Tijdens de eerste lockdown heb ik enkele maanden bij hem gewoond. Hij is ook de wereldkampioen van 2020. Toch hoop ik een sterke wedstrijd tegen hem te spelen en minstens een gelijkspel uit de brand te slepen."

Peter Wright, de volgende tegenstander van Dimitri Van den Bergh in de Premier League Darts
PA Wire/PA Images

Meest gelezen