Radio 2

Marie-Louise en Jozef vieren 60e huwelijksverjaardag met eerste coronaprik

Marie-Louise Algoet en Jozef Sarkozi zijn vandaag 60 jaar getrouwd en vieren dat in het vaccinatiecentrum in Halle. Daar kregen ze vandaag hun eerste coronavaccin. Dubbel feest dus voor het koppel al was er ook wat geluk mee gemoeid. 

Normaal moesten Marie-Louise en Jozef op een verschillend moment naar het vaccinatiecentrum in Halle komen. Maar na een telefoontje van Marie-Louise, konden ze toch samen gaan. En meteen op een bijzondere datum. "Ik had nog geen uitnodiging gekregen, maar mijn man wel. Voor 1 april. Toen ik belde, kreeg ik een lieve juffrouw aan de lijn en die wist me te zeggen dat ik pas voorzien was voor 8 april. En dat er op 1 april geen plaats meer was voor mij. Maar we mochten wel samen op 8 april komen. Maar ik was vergeten dat we op die dag 60 jaar getrouwd waren. Ik had dat al toegezegd, en daarna durfde ik niet meer afzeggen. En zo zijn wij hier vandaag op onze huwelijksverjaardag." 

We staan al feestend in de rij!

Marie-Louise Algoet

Al konden Marie-Louise en Jozef niet veel andere plannen maken, door de coronacrisis. "Mochten de restaurants open geweest zijn, dan waren we samen met mijn broer eens goed gaan eten. Want die is vandaag jarig. Maar het zal voor later zijn." Gelukkig is de dochter van het koppel een bos bloemen komen brengen om toch iets te kunnen vieren. "We staan al feestend in de rij", lacht Marie-Louise. 

Het koppel is vooral blij dat ze vandaag samen kunnen gevaccineerd worden. "Dan moeten we maar één keer komen, zijn we samen misselijk en kunnen we alle twee een dafalganneke nemen (lacht)."
De tweede spuit is voorzien voor 13 mei, ook weer romantisch samen. 

Meest gelezen