Edegemse Nicole versiert stenen en legt ze in de natuur. "Kinderen gaan nu wel graag meewandelen"

Wie in Edegem gaat wandelen heeft ze wellicht al gezien, mooi versierde keien van de hand van inwoonster Nicole Ertmer. Sinds december heeft ze al meer dan duizend stenen versierd, en haar Facebook-pagina Kei Blij telde in een maand tijd bijna 800 leden. De bedoeling is dat mensen er een foto van nemen en ze weer ergens anders leggen. "De steen zet zijn reis voort, maar sommigen vinden zo'n kei te mooi en houden ze gewoon bij", lacht Nicole.

Eind vorig jaar kwam Nicole Ertmer op het idee om stenen te versieren, toen ze met haar partner in de Ardennen zat.  "Mensen mochten op een gegeven moment door de coronamaatregelen niet naar de Ardennen komen voor de sneeuw. Ik bedacht iets om die kinderen bezig te houden, en ben massaal stenen beginnen te versieren en uit te delen in Edegem."

Nicole kreeg hulp van twee vriendinnen, want als MS-patiënte is het voor haar moeilijk om alle stenen zelf te gaan leggen. Omdat het zo'n succes was, besloten ze de Facebook-pagina Kei Blij op te starten. "De bedoeling is dat wandelaars een foto nemen van zo'n steen en hem posten. Daarna moeten ze die weer op een andere plek leggen, zodat iemand anders die kan vinden", vertelt Nicole in Start je dag. "Onze keien duiken ook buiten Edegem op. Sommigen vinden zo'n kei veel te mooi, en houden die gewoon, en dat kan ook.", lacht ze.

Gedecoupeerde stenen

De keien van Nicole zijn niet beschilderd, zoals dat vaak gebeurt. "Ik ben geen groot tekentalent, mijn hobby is decouperen", legt ze uit. " Daarom ben ik dat gaan toepassen op stenen. " Wie graag meedoet, kan zich lid maken van de facebookgroep. Daar staan instructies over hoe dat in zijn werk gaat.

Nicole is ontzettend fier op haar project. "Ik heb zeer veel positieve reacties gekregen. Ouders zeggen me dat hun kinderen nu wel graag mee gaan wandelen", lacht ze.

Meest gelezen