Radio 2

BEKIJK en BELUISTER: Onze Songfestivalwinnares Sandra Kim schopt het tot Eikoningin in Kruisem

Sandra Kim, de zangeres die in 1986 het Eurovisiesongfestival voor ons land won, toen ze nauwelijks 13, met het aanstekelijke nummer "J'aime la vie", is verrassend Eikoningin geworden in Kruisem.

Afgelopen paasweekend was er de eerste digitale versie van de Gulden Eifeesten in Kruishoutem (nu Kruisem, na de fusie met Zingem). De gemeente reikt dan ook altijd het kroontje uit aan de nieuwe Eikoningin. In normale tijden is er dan een missverkiezing om dé perfecte koningin te kiezen, maar die is er door corona niet gekomen. En tóch is er een Eikoningin, en verrassend genoeg is dat zangeres Sandra Kim geworden.

Radio 2

"Dat is heel lief. Het is een hele eer"

De zangeres was, naast sterrenkok Peter Goossens, biersommelier Sofie Vanrafelghem en jeugdauteur Marc de Bel, te gast. De feesten vonden dit jaar plaats met een digitale show met dj's, een quiz en een radioshow, die je live via het internet en op de radio kon volgen. 

Maar de spreekwoordelijke aap kwam op het einde van de show uit de mouw: zangeres Sandra Kim kreeg het lint van Eikoningin 2021 overhandigd van een vorige Eikoningin, Yasmine Benzaza. Zelf was ze ook verrast, maar blij: "Dat is heel lief. Het is een hele eer", zei ze. Ze is een jaar lang ambassadrice.

De Gulden Eifeesten vonden plaats voor de 66e keer en hadden meer dan 10.000 volgers in de livestream. Deze editie met Sandra Kim zal nog lang in het geheugen van de Kruisemnaars blijven hangen. Maar de zangeres zal toch altijd bekender blijven als het jongste zangeresje ooit dat  het Eurovisiesongfestival won. Ze deed dat met het nummer "J'aime la vie". Tenminste, dat was de titel. Sandra zong gestaag "J'aime LE vie". Maar niemand nam haar dat kwalijk. Ze is trouwens de enige die ooit voor ons land het songfestival won.

Bekijk hier nog eens het optreden van Sandra Kim op het Songfestival van 1986:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen