Radio 2

Koppel uit Assebroek viert diamanten huwelijk in vaccinatiecentrum: “Het echte feest stellen we nog even uit”

Yvan Hoppe en Odette Cherlet uit Brugge hebben hun zestigste huwelijksverjaardag op een wel erg bijzondere manier gevierd: met een coronaprikje. Aan het Brugse vaccinatiecentrum werden ze door hun kinderen en het Brugs stadsbestuur in de bloemetjes gezet. “Veel kunnen we niet doen vandaag, maar we drinken er wel een glaasje champagne op”, aldus Hoppe.

Yvan Hoppe en Odette Cherlet, beide 80 jaar, hadden zich hun diamanten huwelijk wellicht iets anders voorgesteld. Geen groot feest met kinderen en kleinkinderen, maar wel een bezoekje aan het vaccinatiecentrum in Brugge. Drie weken geleden kregen ze een oproepingsbrief om een coronaspuitje te zetten. “Op zo'n dag je prik krijgen, is uniek”, is Cherlet positief.  

Nu ze toch op dezelfde dag hun vaccin zouden krijgen, vond het diamanten paar het belangrijk om hun spuitje ook op hetzelfde moment te kunnen krijgen. “Normaal moest ik om 8u30 en zij om 9u30, maar ze hebben het dan uiteindelijk kunnen regelen dat we op hetzelfde uur kunnen gaan.”

Feest uitstellen

Voorlopig is het nog even wachten op een echt feest, maar van uitstel komt geen afstel. “We hadden al een feestzaal vastgelegd, maar jammer genoeg hebben we alles moeten uitstellen tot een latere datum. Dat gaan we dan ook zeker doen, want we kunnen zo een dag niet laten voorbij gaan”, vertelt Hoppe.

Het koppel wil er vandaag toch nog het beste van maken. “Het had heel leuk geweest om onze kinderen en kleinkinderen allemaal samen te zien. Veel kunnen we nu niet doen vandaag. We moeten een beetje oppassen met corona, maar we gaan er wel al een glaasje champagne op drinken.”

Meest gelezen