Radio 2

Loop je op de toppen van je tenen door corona? Chiro Oostnieuwkerke organiseert frustratiewandeling

De leiding van Chiro Jooniek in Oostnieuwkerke, bij Staden, pakt op 1 mei uit met een frustratiewandeling. "Veel jongeren hebben het echt moeilijk. Dat merken we ook bij onze leiders en leden. Daarom organiseren we een frustratiewandeling."

De Vredesfeesten zijn voor de Chiro van Oostnieuwkerke elk jaar een belangrijk bron van inkomsten voor hun zomerkamp. Door de coronacrisis zullen die er wat anders uitzien, maar de leiding werkt aan een origineel alternatief: een frustratiewandeling. Tijdens die wandeling kan je op verschillende plaatsen je frustraties kwijt. "Er staat bijvoorbeeld een decibelmeter waarin je zo luid mogelijk mag roepen en een "kop van jut" waar je op mag slaan", vertelt Brecht Deraeve van Chiro Jooniek.

5 of 7 kilometer

Bij de jeugdbeweging merken ze dat veel jongeren het moeilijk krijgen. "Er is heel wat frustratie en eenzaamheid", vertelt Brecht. "We zien elkaar heel weinig, sommige jongeren hebben het moeilijk thuis en zien buiten de Chiro heel weinig leeftijdsgenoten. Ook voor onze leiders en leidsters, die al zo lang van thuis moeten studeren, is het zwaar. Met de frustratiewandeling hopen we toch iets leuks te kunnen doen."

Voor de wandeling kan je kiezen tussen een afstand van 5 of 7 kilometer. De wandeling is op 1 mei.

Meest gelezen