© Radio 2

Lummense bakker schrijft tekst voor Amerikaanse countryhit

Bakker Jimmy Coenen uit Lummen schreef een liedje dat is uitgevoerd door Amerikaans countryzanger Chad Wilson. Het is sindsdien te horen over de hele wereld.

Een lied schrijven dat op plaat wordt gezet door countryster Chad Wilson, dat overkomt niet iedereen. Maar bakker Jimmy uit Lummen is het wel gelukt. “Ik schreef een gedicht over de gevoelens die ik had voor iemand, het was een echte liefdesverklaring”, glundert hij trots. “Maar ik wou er meer mee doen, dus heb ik er een lied mee gemaakt. Het was een ingeving op dat moment, want alles is op 15 minuten geschreven."

© Radio 2

Het lied in countrystijl laten opnemen leek Jimmy Coenen wel wat, dus nam hij contact op met een lokale countryzangeres die hem doorverwees naar de studio’s in de Verenigde Staten. “Ik heb mijn lied opgestuurd naar iemand in Nashville en ze vonden de tekst heel goed”, vertelt bakker Jimmy. “Chad Wilson heeft het akoestisch ingezongen. En kijk, nu wordt het in de hele wereld gespeeld.”

Meest gelezen