Facebook

Museumschip Tordino verhuist naar Oudenburg: “Het schip van 100 jaar oud past bij de historische sluizen"

Het sluizencomplex van Plassendale in Oudenburg krijgt er met de Tordino een museumboot bij. Die ligt nu nog in Beernem, maar verhuist naar Oudenburg, waar hij tegen half mei opengaat voor het publiek. “In Plassendale zijn veel historische sluizen, daarom is het een mooie aanlegplaats voor de boot”, zegt Frederic Logge, eigenaar van het museumschip.

Museumboot Tordino krijgt een nieuwe bestemming. Het museumschip dat nu nog in Beernem ligt, verhuist naar het sluizencomplex van Plassendale in Oudenburg. De stad wil het pittoreske plekje verder uitspelen als toeristische trekpleister. “Met mijn boot hoop ik een meerwaarde te kunnen bieden voor het toerisme in Plassendale”, zegt eigenaar van het museumschip, Frederic Logge.

Historische sluis

De Tordino is een schip van bijna 100 jaar oud. Aan boord van het schip krijgen bezoekers een idee van hoe mensen vroeger leefden op de binnenvaart. Zo is er een oude schipperswoning nagebouwd.

De booteigenaar is heel tevreden met de nieuwe aanlegplaats van zijn museumschip. “De site is gekend omwille van zijn historische sluis uit een ver maritiem verleden, in de tijd van de Spanjaarden. Verder zijn hier veel fietspaden, en is er een kruising van twee belangrijke waterwegen.”

Meest gelezen