Vaccinatiecentrum in Putte

Ook Antwerpse vaccinatiecentra beginnen op kruissnelheid te geraken: "Laat die spuitjes maar komen"

De vaccinatiecampagne begint stilaan echt op gang te komen, nu er almaar meer vaccins geleverd worden. Ook in de provincie Antwerpen zetten de verschillende centra steeds meer spuitjes per dag. Sommige centra draaien op bepaalde dagen zelfs op hun maximumcapaciteit. Onder meer in Putte, waar ze nu in shiften van 12 uur werken. "Deze week nog zijn er 3000 vaccins die we kunnen plaatsen", zegt burgemeester Peter Gysbrechts.

"We zijn al weken klaar om op volle capaciteit te draaien", zegt burgemeester van Putte Peter Gysbrechts.  "De voorbije weken ging het tergend traag. Vorige week kon het dan richting duizend gaan verspreid over enkele dagen. Wij kunnen nu eindelijk drie dagen na elkaar ten volle aan het werk gaan.  Deze week kunnen er vanaf vandaag drieduizend vaccins geplaatst worden. Dat kon niet eerder door het ontdooiproces van de Pfizer-vaccins. Maar dus zowel vandaag als morgen en ook zaterdag hebben we elke dag duizend vaccins te plaatsen. "

Als we elke dag duizend vaccins krijgen, dan gaan we die elke dag kunnen plaatsen

Peter Gysbrechts, burgemeester van Putte

In het vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte zijn ze er op voorbereid. "Er zijn duizend vrijwilligers", zegt Gysbrechts. "Een groot deel was al gecontacteerd en is klaar om deze drie dagen goed voorbereid door te komen.  Als men  ons elke dag duizend vaccins geeft, gaan we die elke dag kunnen plaatsen."

Ook in Turnhout op maximumcapaciteit

Ook in de vaccinatiecentra in Turnhout  is de maximumcapaciteit op bepaalde dagen bereikt. "We zijn blij", zegt Kris Bayens van de Eerstelijnszone Kempenland. 'De mensen wilden zo snel mogelijk hun spuitje, ik denk dat we nu een inhaalmaneuvre kunnen doen. Laat de spuitjes maar komen. Er zijn er veel gepland, de volgende twee weken staan er twaalf duizend op de lijst."

"De voorbije dagen zijn we een klein beetje meer aan het vaccineren", gaat Baeyens verder.  Nu werken we 12 uur aan een stuk, van 9u tot 21u, aan een tempo van 120 tot 150 mensen per uur. We hebben twee centra dus in totaal kunnen we 1200 à 1500 mensen per dag aan, per centrum. We denken na de paasvakantie  70% van de 65-plussers gevaccineerd te hebben."

 

 

 

 

Meest gelezen