Plofkraak op bankkantoor in Limburg, geen buit gemaakt

Rond half 11 gisterenavond hebben criminelen een plofkraak uitgevoerd op het KBC-kantoor aan de Ringlaan in Heusden-Zolder. De bewoners die in de flats boven het kantoor woonden, werden opgeschrikt door de luide knal. Er vielen geen gewonden, en er is geen buit gemaakt.

De geldautomaat waarop de criminelen het gemunt hadden stond in een voorportaal van de bank. “Opeens was er een hele harde knal”, reageerde buurtbewoonster Andrea Meus gisterenavond. “Een erge ontploffing. Nadien was er een grote vuurbol. Er is veel schade, zoals je kan zien, dat venster is helemaal verbrijzeld”. 

KBC-woordvoerster Viviaen Huybrecht laat vanmorgen weten dat het overgrote deel van de automaten intact bleef. Enkel het raam raakte zwaar beschadigd. De schade is intussen opgeruimd. "Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn", aldus de woordvoerster.

Onbemand kantoor

Bizar genoeg heeft niemand van de bewoners iemand zien wegrennen of een voertuig zien wegrijden. De politie was snel ter plaatse. Ook de ontmijningsdienst van het leger – DOVO – kwam ter plaatse. Er is een onderzoek gestart, eventuele daders zijn spoorloos voorlopig. De brandweer van Heusden-Zolder kwam ter plaatse om het beschadigde bankkantoor voorlopig af te sluiten en dicht te timmeren. 

Het bankkantoor was vanwege de coronamaatregelen al enkele maanden onbemand. Maar de geldautomaten in de lobby van het kantoor waren wel toegankelijk. De automaten zullen vandaag niet gebruikt kunnen worden. Wanneer ze weer toegankelijk zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Verschillende diensten kwamen ter plaatse om sporen te verzamelen en de schade op te meten

Meest gelezen