Oliver Rossi // Getty

Meer volk op campings in Oost-Vlaanderen: “5 keer meer caravans en mobilhomes in De Gavers”

Op de campings van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen is het tijdens deze paasvakantie drukker dan voor de coronapandemie. Dat komt onder meer omdat we niet naar het buitenland op reis mogen. “Het valt vooral op dat er veel meer mobilhomes en caravans zijn”, zegt Peter Cornelis van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Het is paasvakantie, en veel mensen kiezen ervoor om op reis te gaan: vakantie in eigen land. Dat zorgt ervoor dat de campings van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen veel voller zijn dan gewoonlijk. “Dat ligt voor een groot deel aan de coronapandemie”, weet Peter Cornelis van de provincie. “We mogen niet naar het buitenland en sommige hotels blijven dicht. Vakantie op een camping is dus een goed alternatief.”

Meer trekkers

“Vooral in provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen en in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke zijn er veel mensen”, gaat Cornelis verder. “Als we het aantal boekingen vergelijken met 2019, waar het toevallig tijdens de eerste week van de paasvakantie ook slecht weer was, zien we toch een grote stijging. Er zijn vooral heel wat caravans en mobilhomes in vergelijking met vroeger.”

In 2019 stonden er 8 trekkers op de camping in De Gavers, nu zijn dat er 37

Peter Cornelis, provincie Oost-Vlaanderen

Het is oud nieuws dat de verkoop van mobilhomes en caravans in de lift zit sinds corona, maar nu blijkt dat die deze vakantie massaal op campings staan. “In 2019 waren er de eerste week van de paasvakantie 8 trekkers in De Gavers, dit jaar zijn dat er al 37”, zegt Cornelis. 

Langer verblijf

Het valt op dat de mensen die dit jaar voor vakantie in eigen land kiezen langer blijven dan vroeger. “Meestal vertrekken mensen als het slecht weer is, nu blijven ze toch staan”, zegt Cornelis nog. “In Puyenbroeck zien we dat het aantal abonnementen stijgen om een lange tijd te blijven in de zomer. Er zijn er al 150 verkocht, terwijl dat er in 2019 130 waren.”

Coronapandemie

Cornelis wijst de populariteit van de provinciale domeinen toe aan de coronapandemie. “Mensen kunnen niet naar het buitenland, maar willen wel ontspannen. We zien in heel België dat de vakantiehuisjes volgeboekt zijn. Ook in De Gavers zijn de trekkershutten, tipi’s, safaritenten en bungalows erg in trek.”

Onbekend is onbemind: nu mensen de provinciale domeinen ontdekt hebben, gaan ze hopelijk ook terugkomen

Peter Cornelis, provincie Oost-Vlaanderen

“Het is wel moeilijk te voorspellen of het een succes blijft”, gaat Cornelis verder. “We trekken nu bezoekers aan die vroeger niet kwamen en voor het eerst onze domeinen ontdekken. Hopelijk komen ze terug, maar dat is koffiedik kijken. We weten niet hoe 2022 eruit zal zien, en of mensen later weer massaal naar het buitenland zullen trekken. "

kasto80

Meest gelezen