Radio 2

Oudenburg gaat openbare toiletten schoonmaken: "De nood aan heropfrissing is groot"

De stad Oudenburg gaat haar openbare toiletten opfrissen, zodat mensen ze weer met plezier kunnen gebruiken. Gemeenteraadslid Gudrun de Vlam van oppositiepartij CD&V reageert opgelucht: "De toiletten zijn drastisch verouderd, de nood aan heropfrissing is groot." 

De nood aan propere openbare toiletten in Oudenburg is groot. Gemeenteraadslid Gudrun de Vlam kaartte het probleem een tijd geleden al aan en het stadsbestuur gaat nu in op haar vraag. "Door corona gaan er veel meer mensen wandelen of fietsen", schetst de Vlam, "maar in Oudenburg kunnen ze amper naar het toilet terwijl ze onderweg zijn. De horeca is dicht en de openbare toiletten zijn verouderd en vuil". 

Het stadsbestuur gaat de openbare toiletten nu grondig aanpakken: ze worden hersteld, krijgen een nieuwe verflaag en zullen wekelijks gepoetst worden. Het gaatom de toiletten aan de kerk van Westkerke en aan de 3 begraafplaatsen van Oudenburg, Roksem en Ettelgem. Ook het toilet in het stadhuis zal open zijn voor het publiek. 

Vrijwilligers gezocht

Oudenburg schakelt stadspersoneel in om de toiletten schoon te maken, maar zoekt wel nog vrijwilligers om ze dagelijks te openen en sluiten. 

Meest gelezen