Paasdrukte in Gentse musea: “Sommige tentoonstellingen al uitverkocht, reserveren is de boodschap!”

In verschillende Gentse musea zijn er op sommige dagen in de paasvakantie nog amper tickets voor tentoonstellingen die er lopen. “Het is drukker dan anders en we werken door corona met een beperkt aantal tickets. Het loopt als een trein”, zegt schepen Sami Souguir (Open VLD). 

Mensen die vandaag een last-minutebezoek willen brengen aan het Gentse Designmuseum zijn eraan voor de moeite. Alle tickets zijn er nu al gereserveerd. “Ook gisteren waren alle 600 tickets de deur uit”, vertelt schepen Sami Souguir. “Door de coronacrisis werken al onze musea met een reservatiesysteem en een beperkt aantal tickets.” Ook het Museum voor Schone Kunsten en het stadsmuseum STAM waren de voorbije dagen helemaal volzet. 

Reisverbod en slecht weer

Er zijn verschillende redenen voor de populariteit van de musea. In de paasvakantie trekken ze altijd meer jonge gezinnen met kinderen aan. Door de coronacrisis gaan er nu ook minder mensen op reis naar het buitenland. Ze kiezen mogelijk vaker voor een trip in eigen land, met een bijhorend museumbezoek. Door het slechtere weer zijn alle binnenactiviteiten ook meer in trek. 

We zetten in op bezoekers met kinderen, zeker omdat er nu weinig andere opties zijn voor ouders
Sami Souguir (Open VLD), schepen van cultuur

De Gentse musea richten zich, sinds de coronacrisis, volop op jonge gezinnen. “Er zijn in zo goed als al onze musea speciale kinderactiviteiten voorzien. We merken dat ze erg in trek zijn en daar zijn we blij om. Door corona zijn de plaatsen echter beperkt. Op voorhand reserveren is dus de boodschap”’, benadrukt Souguir. Bezoekers die zich aan de kassa aanmelden zonder reservering, kunnen eraan zijn voor de moeite. “We werken met vaste tijdslots. Als die allemaal gereserveerd zijn, kan er niemand meer bij. Vol is vol.” Wie zeker wil zijn van een ticket kan reserveren via de website van de Gentse musea. 

Meest gelezen