Marcus Lindström

Politie Balen-Dessel-Mol roept op: "Laat je trekhaak keuren!"

De politie van Balen-Dessel-Mol wil mensen eraan herinneren dat een trekhaak ook gekeurd moet zijn als je een aanhangwagen hebt. Bij de controle van aanhangwagens in de omgeving van de containerparken  stelde de politie namelijk 10 gevallen vast van niet-gekeurde trekhaken. Maar een trekhaak die niet gekeurd is, kan gevaarlijk zijn: "Als je trekhaak niet in orde is, kan de aanhangwagen loskomen en bestaat er een gevaar voor de openbare weg", zegt politiewoordvoerder Robert Lehaen. 

Onlangs controleerde de politie van Balen-Dessel-Mol de aanhangwagens in de omgeving van de containerparken van Mol, Balen en Dessel. Er werden daarbij 16 overtredingen vastgesteld. In 10 gevallen ging het om wagens die reden met een niet-gekeurde trekhaak. De politie wil daarom nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om je trekhaak te laten keuren. 

Als je auto niet in staat is om het gewicht van je aanhangwagen te trekken, dan is er een gevaar voor de openbare weg

Robert Lehaen, politiewoordvoerder zone Balen-Dessel-Mol

"Alle technische eisen van een voertuig zijn van belang. Voor een aanhangwagen is het dan belangrijk dat je auto ook technisch in staat is om het gewicht te trekken. Als dat niet zo is, kan de aanhangwagen loskomen en is er een gevaar voor de openbare weg", legt politiewoordvoerder Robert Lehaen uit.

Ook andere aspecten van een aanhangwagen zien mensen nog te vaak over het hoofd, merkt de politiezone. Zo moet je er altijd op letten dat de nummerplaat van je wagen ook op de aanhangwagen hangt. Verder moet de verlichting goed werken en moet de aanhangwagen goed afgedekt zijn, zodat je geen lading kwijtspeelt.

Meest gelezen