Prins Louis trouwt een tweede keer.

Royals op "vrijersvoeten" - Verloving in Luxemburg, Märtha Louise verhuist en poging om Mako's huwelijk te redden

Opnieuw een royal die verhuist naar de VS voor de liefde en de rust. Rust is misschien veel gezegd. Prins Harry zag sinds zijn verhuizing negen keer de politie voor zijn deur staan. In Japan probeert Kei Komuro zijn huwelijk met prinses Mako te redden. Minder liefdesperikelen - integendeel - bij Louis van Luxemburg. Hij is verloofd. Elke zondag varen we in het kielzog van de royals. Een overzicht van het kleine en grote nieuws.

Märtha Louise maakt (opnieuw) de oversteek

De Noorse prinses Märtha Louise (49) wil met haar drie dochters verhuizen naar de VS om meer tijd met haar vriend Durek Verrett te kunnen doorbrengen. Hij woont in Los Angeles. "Nu is het met covid moeilijk om plannen te maken, maar we zullen verhuizen. We zullen ons huis in Lommedalen behouden, we moeten een thuis in Noorwegen hebben. We zullen hier nog vaak zijn. We kunnen dit prachtige land niet helemaal verlaten", vertelde de prinses in een gesprek met de Noorse krant Verdens Gang. 

We zullen nog vaak in Noorwegen zijn, we kunnen dit prachtige land niet helemaal verlaten

prinses Märtha Louise

Daarmee lijkt Märtha Louise de Britse prins Harry en Zweedse prinses Madeleine te volgen die beiden met hun gezin in de VS een leven opbouwen. Eerst was vriend Verrett bereid naar Noorwegen te verhuizen, maar de kritieken op de zelfverklaarde sjamaan (of spirituele gids) waren allesbehalve mals. Bovendien stierf schrijver Ari Behn, de ex-man van Märtha-Louise, op Kerstmis 2019 waardoor dat plan vervaagde. Volgens Verrett geven heel wat Noren hem net de schuld voor de zelfdoding.

Märtha Louise en Durek Verrett.

Voor Märtha Louise is het niet de eerste oversteek. Eind 2004 trok ze met Behn en oudste dochter Maud Angelica naar New York, en van 2012 tot 2014 woonden ze in Londen. De relatie met de kunstzinnige Behn werd indertijd met argusogen bekeken en hij zat gewrongen in het koninklijke keurslijf.

Momenteel loopt op de Noorse commerciële zender TV2 de documentaireserie "Märtha" waarbij de prinses zich van dichtbij laat volgen en filmen. De overeenkomst met TV2 werd gesloten nog voor Behn stierf en voor er sprake was van corona. Met de serie wil Märtha Louise haar ware ik aan het grote publiek tonen, en hoe ze met de sensatiepers omgaat als hoogsensitieve persoon.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be.

Prins Louis verloofd met Franse advocate

Ook liefde overheerst het nieuws aan het Luxemburgse hof: prins Louis heeft zich verloofd met Scarlett-Lauren Sirgue. Dinsdag kondigde het koppel zijn verloving aan met een reeks foto's. Geheel onverwacht is het niet. De twee waren al een paar keer samen gespot in het openbaar. Met de eindejaarsperiode postte Sirgue nog een foto op Instagram, arm-in-arm met Louis.

De focus lag de afgelopen jaren echter op Louis' (v)echtscheiding met Tessy Antony voor de rechtbank in Londen. Die scheiding is sinds 2019 rond. De zwangere Tessy was duidelijk op de hoogte en feliciteerde Louis op sociale media. "Gabe, Noah, Frank en ik zijn zo blij voor jullie", klinkt het. Gabe -Gabriel - en Noah zijn haar zonen met Louis. Frank is dan weer haar toekomstige. Tessy maakte in januari bekend dat zij ook opnieuw trouwt, met de Zwitserse zakenman Frank Floessel

Terug over naar prins Louis. Hij verloofde zich met de 29-jarige Scarlett-Lauren Sirgue die geboren werd in Bordeaux (Frankrijk). Ze pendelde als kind tussen Frankrijk, Engeland en Zwitserland. Sirgue volgde in de voetsporen van haar ouders en werd advocate met een specialisatie in familie- en slachtofferrecht.

Ze werkt op het kantoor van haar familie, met vestigingen in Parijs en Bordeaux, waar ook Louis aan de slag is als bemiddelaar. Vermoedelijk liepen ze elkaar daar tegen het lijf. Een precieze datum voor het huwelijk volgt later.

De verlovingsfoto's (rechten: Cour Grand-Ducale).
De verlovingsfoto's, poserend met groothertog Henri en groothertogin Maria-Teresa (rechten: Cour Grand-Ducale).

Kei Komuro legt financiële plaatje uit

Van liefdesgeluk naar pure liefdeskoppijn: Kei Komuro maakt in de Japanse pers duidelijk dat hij vastberaden blijft om met prinses Mako te trouwen. Het huwelijk dat in 2018 zou plaatsvinden, werd telkens uitgesteld. Aan de basis ligt een financieel meningsverschil tussen Komuro's moeder en haar voormalige verloofde. De man gaf onder andere Kei geld om te studeren. De familie zag dat als een geste, de man noemde het zelf liever een lening.   

Komuro kwam deze week met een document van maar liefst 24 pagina's op de proppen. Daaruit moet blijken dat de ex-verloofde van zijn moeder het geld één jaar na de breuk terugeiste, terwijl dat oorspronkelijk niet hoefde. Komuro's moeder weigerde uiteindelijk de duizenden euro's terug te betalen. Nadien verstreken er jaren zonder enig contact tussen de moeder en haar ex. Voor Komuro's familie was daarmee de (financiële) zaak definitief afgesloten,  totdat Komuro zich in 2017 verloofde en de media de financiële strubbelingen ontdekten.

Ik heb misschien te veel vertrouwd op goede bedoelingen

Kei Komuro

Komuro blijft zijn geldschieter dankbaar, maar vindt dat hij - achteraf bekeken - "te veel heeft vertrouwd op goede bedoelingen". Zijn gevoelens voor prinses Mako zijn dezelfde gebleven.   

Kei Komuro was een medestudent van prinses Mako op de  International Christian University van Tokio.

De vader van Mako, kroonprins Akishino, gaf vorig jaar zijn toestemming voor het huwelijk, maar wenste wél dat zijn schoonzoon duidelijkheid zou verschaffen aan de Japanse bevolking. Wie opgenomen wordt in de keizerlijke familie hoort onberispelijk te zijn én te kunnen rekenen op begrip van het volk.

Komuro ondernam met het document een poging om zijn huwelijk te redden. Het keizerlijke hof reageerde alvast, zij het dubbel: "De verklaring is zeer goed, maar het publiek zal een eigen oordeel vellen."

Netflix-productie over Invictus Games

Dat andere koppel dat heel wat mediadruk doorstond en doorstaat, de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle, hebben sinds hun verhuizing naar Californië negen keer de politie moeten optrommelen.

Ze wonen met hun zoontje Archie sinds juli in de residentiële buurt van Montecito. Rond kerst drong een man binnen op hun omheinde landgoed van 7 hectare. Hij werd opgepakt. Het gaat om één telefoontje naar de politie en in acht gevallen ging het alarm af, waarop agenten kwamen controleren wat er gaande was.

De cijfers komen er een maand na het interview met Oprah Winfrey waarin Harry zich zorgen maakte over de veiligheid van zijn gezin en het feit dat hij alleen voor de bewakingskosten opdraait. Om die bescherming te betalen, heeft het koppel lucratieve overeenkomsten gesloten met bijvoorbeeld Netflix.

Deze week raakte bekend dat hun eerste project met de streaminggigant een documentaireserie zal zijn over de Invictus Games. "Heart of Invictus" volgt atleten, zijnde militairen met een blijvend letsel, die zich voorbereiden op het sportevenement. Harry is de drijvende kracht achter de Invictus Games.  

Harry tijdens de lancering van de Invictus Games in Den Haag (2019).
ANP

Meest gelezen