Getty Images

Turnhout organiseert Belgisch Kampioenschap Darts in 2022: "Hopelijk komt Dancing Dimi een galamatch spelen"

Het Belgisch Kampioenschap Darts strijkt volgend jaar neer in Turnhout. Van 28 tot 30 januari 2022 vormt de stad het decor voor het nationaal kampioenschap bij zowel mannen, vrouwen als jeugd. "Tijdens de kerstvakantie geraakte ik gebeten door de sport. Plots had ik het idee om het BK naar onze stad te halen", zegt Jan Van Otten (Vooruit), sportschepen in Turnhout.

Van 28 tot 30 januari 2022 organiseert Turnhout het Belgisch Kampioenschap Darts in fuifzaal Futur. "Nadat ik contact had opgenomen met de organisator van het BK, BeDarts, was het redelijk snel geklonken. We hebben drie dartclubs in Turnhout, en één van hen gaat ons helpen met het organiseren van dat BK. Grote dank dus aan dartsclub Edelweiss", zegt schepen van Sport in Turnhout, Jan Van Otten (Vooruit).

De sfeer bij een dartswedstrijd is fenomenaal, hopelijk gaat dat bij ons ook zo zijn
Jan Van Otten, sportschepen Turnhout (Vooruit)

Volgens Van Otten is de keuze voor fuifzaal Futur niet toevallig: "De sfeer bij een dartswedstrijd is altijd fenomenaal. In onze fuifzaal kunnen ongeveer 1000 mensen binnen, dus ik hoop dat we voor een vol huis kunnen spelen."

Van Otten hoopt dat veel mensen deel zullen nemen aan het toernooi: "Er zal voor mannen, vrouwen en jeugd een nationaal kampioen worden uitgeroepen. We hopen dat Dimitri Van den Bergh een galamatch komt spelen, want spelers die aangesloten zijn bij een professionele federatie, mogen helaas niet deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap." 

Van den Bergh speelt deze week de Premier League Darts, een competitie waar enkel de wereldtop aan mag deelnemen. Woensdagavond versloeg hij titelverdediger Glen Durrant met maar liefst 7-0.

Meest gelezen