900 ouderen vergeten in vaccinatiecentrum RupeLaar: "Ik wil mijn kleinkinderen kunnen terugzien

Er was even wat verwarring bij de vaccinaties in de Rupelstreek, want bij het vaccinatiecentrum RupeLaar in Niel waren ze een deel van de oproepingsbrieven vergeten rond te sturen. Mensen geboren in de jaren 1944 en 1945 hebben niet allemaal een oproepingsbrief gekregen, schrijft Het Laatste Nieuws. Luc Martin uit Rumst (77) is het wachten beu: "Ik ben een zwaar risicopatiënt en heb me een jaar lang afgezonderd. Ik wil mijn kinderen en kleinkinderen terugzien", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. 

In de Rupelstreek werden in totaal 900 mensen van 77 en 76 jaar nog niet gecontacteerd. Onder meer Luc Martin ontdekte de fout. "Ik ben de buren en zelfs familieleden beginnen te contacteren. Daaruit bleek dat er al mensen gevaccineerd werden die 5 jaar jonger zijn dan wij. Daarna wist iemand me te vertellen dat ze een deel van de mensen van de jaren 1944 en 1945 vergeten waren."

Ik heb longkanker overleefd. De dokter zegt dat ik het coronavirus niet zou overleven

Luc Martin, inwoner Rumst

Luc heeft zich al een jaar lang met zijn vrouw afgezonderd in hun huis. "Ik ben een zwaar risicopatiënt. Ik heb longkanker overleefd en heb nog maar 60% longcapaciteit. Mijn huisarts heeft mij gezegd om heel goed op te passen. Als ik corona zou krijgen, zou ik dat volgens hem niet overleven."

Probleem met oproepsysteem

De eerstelijnszone zat zelf verveeld met het probleem. "Het probleem lag bij het oproepingssysteem", zegt de voorzitter van Eerstelijnszone RupeLaar, Gunter D'hanis. "Er zijn ook andere eerstelijnszones waar er iets misgelopen is. Bij ons ging het over 900 mensen." 

Ondertussen zijn alle uitnodigingen voor mensen geboren in 1944 en 1945 verstuurd. "We hebben iedereen die bereikbaar is via e-mail, een e-mail gestuurd met een uitnodiging. De anderen krijgen binnen de 4 dagen een brief in de brievenbus", zegt D'Hanis. 

Het eerste wat ik wil doen, is mijn kleinkinderen en kinderen terugzien

Luc Martin, inwoner Rumst

Luc Martin heeft gisterennacht eindelijk zijn brief gekregen. "Het eerste wat ik wil doen is mijn kinderen en kleinkinderen nog eens zien", zegt Luc. "Mijn vrienden heb ik ook al een jaar niet meer gezien."

Meest gelezen