(c) dpa-Zentralbild

"Blinding lights" van The Weeknd langst genoteerde oorwurm in de hitlijst Ultratop

70 weken staat The Weeknd nu in de Ultratop 50 met de hit "Blinding lights". Daarmee verslaat de Canadese zanger "I gotta feeling" van The Black Eyed Peas.

Er zijn van die  oorwurmen die erg lang in de smaak vallen en bijgevolg ook vele weken in de hitlijsten staan. “I gotta feeling” van The Black Eyed Peas uit 2009 bleef 69 weken genoteerd in de Ultratop 50 Singles (Vlaanderen). Ook Ed Sheeran deed het in 2017 goed met “Shape of you” dat het 64 weken uithield. 

Maar er is een nieuwe recordhouder: “Blinding lights” van de Canadese zanger The Weeknd houdt het nu al 70 weken vol in de hitlijst, waarvan 17 weken op de eerste plaats. 

Wie is The Weeknd?

The Weeknd is de artiestennaam van Abel Makkonen Tesfaye (30),  geboren in Toronto, Canada uit Ethiopische ouders. Hij is zowel singer-songwriter als producer, en heeft een opvallend stemgeluid, met een indrukwekkend bereik in de hoogte. De muziek van The Weeknd drijft op popdeuntjes met R&B-invloeden. Zijn eerste nummers gooit hij in 2010 op YouTube, in 2012 tekent hij zijn eerste platencontract en vanaf dan gaat het snel. Op zijn 30e heeft hij al vier platen en een "best of" uitgebracht, met de veelzeggende titel "The highlights". 

Zijn laatste album is "After hours" (2020) met de grote hit "Blinding Lights". Andere bekende nummers zijn "Starboy", "Can't feel my face", "Earned it", "The hills" en "Heartless". Intussen won hij al drie Grammy Awards en twee MTV Video Music Awards. Time Magazine heeft hem in 2020 uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen.  

Normaal zou The Weeknd nu op tournee zijn: de shows in het Sportpaleis zijn uitgesteld naar september 2022.  In de pauze van de Amerikaanse Superbowl in februari bracht hij een show die naar verluidt 7 miljoen dollar kostte.

Luister en kijk hier naar het nummer "Blinding lights" van The Weeknd:

Meest gelezen