Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Amerikaanse rapper en acteur DMX (50) overleden

DMX scoorde hits als "X Gon' Give It To Ya","Ruff Ryders’ Anthem" en "Party Up (Up in Here)". Hij speelde ook in enkele films. Voor het ziekenhuis waar hij was opgenomen kwamen fans al enkele dagen postvatten. Ook enkele van zijn 15 kinderen hielden daar een wake.

In New York is DMX overleden, met zijn echte naam Earl Simmons. Hij was een week geleden naar het ziekenhuis gebracht na een hartinfarct. DMX was sinds zijn tienerjaren verslaafd aan drugs. Het is niet duidelijk of zijn dood daarmee te maken heeft; mogelijk is er sprake van een overdosis. De voorbije dagen hielden mensen een wake aan het ziekenhuis, bij hen ook enkele van de 15 kinderen van de rapper.  

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

DMX maakte 7 albums en werd 3 keer genomineerd voor een Grammy. Enkele bekende nummers van hem zijn  "X Gon' Give It To Ya","Ruff Ryders’ Anthem" en "Party Up (Up in Here)". Hij werkte onder meer samen met LL Cool J en Jay-Z.

DMX was ook acteur, onder meer in de actiefilms “Romeo must die” met Jet Li en Aaliyah en “Exit Wounds” met Steven Seagal. Of in de thriller "Never die alone".

Al sinds zijn tienerjaren was DMX verslaafd; hij probeerde herhaaldelijk van de drugs af te raken. Hij kwam ook in aanraking met het gerecht wegens drugbezit en talrijke andere feiten.

Bekijk en beluister het nummer "X Gon' Give It To Ya" hier:

Meest gelezen