Muziek, mode én film: Angèle is hot in Frankrijk, ze krijgt rol van knapste personage in nieuwe "Asterix en Obelix"-film

De Brusselse zangeres Angèle heeft een rol te pakken in de nieuwe "Asterix en Obelix"-film. Ze zal Falbala spelen (in de Nederlandstalige strips Walhalla), de blonde studente waar Obelix en later ook Asterix een oogje op heeft. Angèle legde op drie jaar tijd een indrukwekkend parcours af. Ze scoorde een monsterhit met "Tout oublier" in België, maar ook in het buitenland, ze werkte samen met internationale sterren zoals Dua Lipa en is een van de nieuwe gezichten van het Franse modemerk Chanel. 

Angèle heeft zich op drie jaar tijd ontpopt tot de Belgische artieste van het moment en van een generatie. En dat niet alleen in ons land, ook Frankrijk heeft ze op 25-jarige leeftijd al veroverd. Ze heeft er een uitgebreide tournee opzitten en won er verschillende muziekprijzen. Twee jaar geleden kreeg ze al de NRJ Music Award in Cannes voor Franstalige vrouwelijke artiest van het jaar.

Van haar debuutalbum "Brol" werden in Frankrijk meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze scoorde een monsterhit met "Tout oublier", een duet met haar broer Roméo Elvis. Ook "Fever", haar samenwerking met de Britse wereldster Dua Lipa, haalde er een eerste plaats in de hitlijsten. 

Angèle verzilvert haar succes ook op andere vlakken. Zo werd ze vorig jaar een van de nieuwe gezichten van het modemerk Chanel. Maar ook de tv- en filmwereld hebben haar opgemerkt. Ze sprak een van de stemmetjes in in de Franse versie van de animatiefilm "Toy Story 4", speelde een rol in de Franse tv-serie "La Flamme" en werd gecast voor musical "Annette", een internationale film met sterren zoals Adam Driver en Marion Cotillard. 

Hedendaagse Vanessa Paradis

Nu mag ze daar een rol in de nieuwe "Asterix en Obelix"-film "The Middle Kingdom" aan toevoegen. In een vorige film uit de populaire reeks speelde het Franse model Laetitia Casta nog de rol van Falbala. Falbala staat bekend als het knapste personage uit de "Asterix en Obelix"-strips. In de Nederlandstalige strips heet ze Walhalla.

Angèle is duidelijk hot in Frankrijk. Hoe komt dat? Muziekkenner Jan Delvaux omschreef haar eerder al als een hedendaagse Vanessa Paradis, Lio of Françoise Hardy. "De Fransen hebben al een tijdje geen jong talent van dat kaliber meer gekend. Angèle vult dat gat in de markt. Wat ze brengt is perfect op maat van wat de Fransen graag zien en horen."

Meest gelezen