Flip Franssen

Antwerpse musea volgeboekt tijdens eerste week paasvakantie: "Sommigen proberen zelfs ter plaatse nog binnen te geraken"

De musea doen het erg goed in de paasvakantie, ook in Antwerpen waren ze de voorbije week vaak volgeboekt. Door het slechtere weer zijn binnenactiviteiten meer in trek en door de coronamaatregelen zijn er ook minder bezoekers toegelaten. Voor volgende week zijn de helft van de tijdslots al volzet. "Veel mensen reserveren wel pas op het laatste moment of proberen ter plaatse nog binnen te geraken. Dat is niet de bedoeling", zegt Schepen van cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).

Tijdens de eerste week van de paasvakantie was het heel druk in de Antwerpse musea. "Het is sowieso wel drukker in onze musea tijdens de paasvakantie, maar door het slechte weer van de afgelopen dagen is een museumbezoek extra aantrekkelijk", zegt Ait Daoud. "Zeker ook omdat de mensen weinig andere dingen kunnen doen in deze tijden."

Wie een museum wil bezoeken, moet op voorhand een ticket reserveren

Nabilla Ait Daoud, schepen van cultuur (N-VA)

Als je een bezoek plant, moet je op voorhand een ticket reserveren op de website. "Je kan een dag en een tijdslot kiezen. Op die manier kan je op een verantwoorde en veilige manier onze musea bezoeken", vertelt Ait Daoud. 

Niet aan de balie komen wachten

"We merken dat de bezoekers vaak heel last minute boeken", gaat ze verder. "We merken dat mensen zelfs aan de deur komen zonder ticket. Dan loop je het risico dat het museum al volzet is en het zorgt er ook voor dat mensen samen komen aan de balie. We doen er alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan en dat helpt niet."

Voor de tweede week van de paasvakantie zijn er nog heel wat plaatjes vrij. "Voor volgende week zijn de helft van de tijdslots volzet. Wie wil kan nog steeds reserveren via de website van de Musea in Antwerpen", zegt Ait Daoud. 

Meest gelezen