Radio 2

Paracommando's oefenen op het vliegveld van Moorsele: "Als ze allemaal zonder letsels uit de oefening komen, is het geslaagd"

De paracommando's uit het regiment in Schaffen zijn te gast in Moorsele. Ze oefenen vanuit een C-130, dat is een groot transportvliegtuig van de Belgische luchtmacht. Het vliegtuig vliegt verschillende keren over en dropt zowel paracommando's als materiaal. 

De oefening lokt heel wat mensen naar het vliegveld van Moorsele. Ze komen kijken naar dat grote, logge vliegtuig waaruit dan nog eens verschillende parachutisten én materiaal worden gedropt. Het gaat om een oefening van het regiment in Schaffen. Daar is het militair opleidingscentrum voor parachutisten. 

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Sergeant Jens Boelen coördineert de oefening: "Er zitten vandaag 11 personen in en  2 pakketjes met materiaal. Die gaan we per 2 droppen. Wanneer is de oefening geslaagd? Als iedereen veilig op de grond geraakt, zonder er verwondingen of letsels aan over te houden, dan vind ik het geslaagd." 

Gisteren oefenden de militairen ook al op het vliegveld van Moorsele. Toen sprongen 17 parachutisten uit de C-130.

Meest gelezen