Rock Ternat zamelt op één week 20.000 euro in via crowdfunding: "Supertrots en overrompeld"

De geldinzamelactie voor Rock Ternat is nu al een succes. Sinds de organisatoren op 1 april bekendgemaakt hebben dat het festival het laatste weekend van augustus opnieuw zal doorgaan, is er al 20.000 euro ingezameld. "Dat startkapitaal geeft ons terug zuurstof om er na acht jaar weer te staan", klinkt het.

Voor 50 euro kan je een vriend worden van Rock Ternat en de plannen sponsoren. Op een week tijd hebben al 400 mensen dat gedaan. De organisatie heeft dus al 20.000 euro ingezameld en dat overtreft alle verwachtingen: "Wij zijn supertrots en overrompeld door alle reacties, en op één week tijd hebben we 400 vrienden kunnen verzamelen wat ons 20.000 euro oplevert. Dat startkapitaal geeft ons terug zuurstof om er na acht jaar weer te staan", zegt voorzitter Lotte Van Gestel. "Sowieso eind augustus zal Rock Ternat doorgaan, weliswaar in een aangepast scenario."

De 20.000 euro belandt in een pot. "Een groot deel ervan zal gaan naar veiligheid en corona, maar we willen natuurlijk ook investeren in het vip-gevoel dat we alle bezoekers willen geven", legt Van Gestel uit. "Er zal ook nog een deel naar acties gaan om ons festival op een duurzame manier te organiseren. En we willen natuurlijk ook nog iets teruggeven aan Ternat via goede doelen. Bijvoorbeeld door te investeren in de gemeente en dan met name in jeugdwerking.”

Meest gelezen