Speelpleinwerking Kuurne

Ondanks strenge maatregelen lukt speelpleinwerking in Kuurne toch: "In één week tijd speelden we waterspelletjes en maakten we een sneeuwman"

De speelpleinwerking in Kuurne is tijdens de eerste week van de paasvakantie prima verlopen. En dat ondanks alle maatregelen: groepjes van maximum 10 jongeren en geen overnachtingen. "Het was een hele uitdaging om alles te organiseren, maar gelukkig hebben we een grote en flexibele groep van moni's", zegt speelpleinmonitor Jels Devlaminck. 

Heel wat jeugdkampjes kunnen door de verstrengde coronamaatregelen niet doorgaan. Maar de gemeente- en speelpleinwerking van Kuurne sloegen de handen in elkaar om de kampen toch te organiseren: "De verantwoordelijken en monitoren hebben zich flexibel opgesteld. De kinderen amuseren zich in kleine bubbels van 10. Gelukkig hebben we een grote ploeg waarop we kunnen terugvallen. ", vertelt moni Jels. 

De kleinere bubbels maken het volgens Jels niet alleen moeilijk voor de organisatie, maar ook voor de activiteiten en spelletjes: "We moeten veel improviseren. Deze week hebben we een parcours gemaakt op het speelplein waarbij we met de nodige verbeelding van de kinderen een tocht door de jungle beleefden". 

Aprilse grillen onvoorspelbaar

Het weer van de voorbije dagen maakte het er niet makkelijker op om de activiteiten goed te kunnen inschatten. "We zitten zoveel mogelijk buiten, maar gelukkig kunnen we ook binnen spelen. Zeker als er plots een sneeuwstorm is.  De ene dag speelden we waterspelletjes en de andere dag maakten we een sneeuwman. We maken er in elk geval in onze bubbel het beste van", zegt moni Jels Devlaminck. 

Meest gelezen