Opvallende kunstinstallatie in Temse: grote, bewegende vlinder op het oude gemeentehuis

In Temse is vandaag een nieuw kunstwerk ingehuldigd: een grote vlinder, van kunstenaar Marijke Meersman, op de historische gevel van het oude gemeentehuis. Met haar felle kleuren en bewegende vleugels is de dagpauwoogvlinder een opvallende verschijning.

Vanmiddag bracht minister Matthias Diependaele (N-VA) een bezoekje aan Temse, om samen met de burgemeester en schepenen van Temse een nieuw kunstwerk in te huldigen. Het gaat om een reuzenvlinder die nu prijkt op de gevel van het ceremonieel gemeentehuis op de Grote Markt.

De vlinder werd gemaakt door kunstenaar Marijke Meersman, die zelf afkomstig is uit Temse. Het kunstwerk valt niet alleen op door de felle kleuren, maar ook doordat het beweegt: de vleugels van de vlinder gaan continu open en dicht. 

Bekijk hieronder bewegende beelden van de vlinder op het oude gemeentehuis in Temse.

kasto80

Meest gelezen