Gemeente Wemmel plant voorzichtig jaarmarkt en viering nationale feestdag: "Inwoners perspectief geven"

De gemeente Wemmel heeft enkele knopen doorgehakt wat betreft de evenementen de komende maanden. Zo zal onder meer de meikermis en het Europees kampioenschap voetbal op groot scherm niet doorgaan. De jaarmarkt en de 21-juli viering kunnen wel, als de coronamaatregelen het toelaten.

Ook de zeepkistenrace zal dit jaar nog niet kunnen plaatsvinden, maar burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) wil de inwoners toch wat perspectief bieden: "We willen toch de 21-juli viering mits de nodige maatregelen organiseren. Dat is een jaarlijkse traditie in Wemmel en dan brengen we de inwoners samen voor een aperitief. En de derde week van augustus is er de jaarmarkt. Wij doen die op maandag, maar dinsdag is er in een naburige gemeente ook een jaarmarkt, en in september zijn er ook nog enkele jaarmarkten in de buurt.  We zijn dus met vijf besturen, en we kijken of we die in augustus en september kunnen laten doorgaan."

"Rond het gemeentehuis is er een groot veld, en daar kunnen mensen iets verder van mekaar staan, waar we toch een toespraak kunnen houden en de inwoners bij mekaar te brengen, mits het respecteren van de coronamaatregelen. We zullen zien wat er op dat moment nog nodig is aan maatregelen", zegt Vansteenkiste. Als burgemeester heeft hij het ook niet altijd gemakkelijk gehad: "Het mooie van burgemeester zijn is mensen ontmoeten, samenkomen, het sociale leven. En dat mis ik heel hard."

Meest gelezen