Kettingzaagkunstenaar "Carving Cis" bestolen van al zijn materiaal: "Dit is een hele zware klap"

Kettingzaagkunstenaar Francis Michielsen uit Boom is beroofd van al zijn materiaal. Francis is Belgisch kampioen kettingzaagkunst, beter bekend als "Carving Cis". In bijberoep maakt hij houtsculpturen met zijn kettingzagen. Maar het voorbije weekend hebben dieven zijn magazijn leeggeroofd, waardoor hij al zijn projecten tijdelijk moet stopzetten en duizenden euro's aan materiaal verliest. "Dit is voor mij een hele zware klap", vertelt Francis op Radio 2 Antwerpen. 

Francis ontdekte de diefstal het afgelopen weekend: "Ik wou nog wat in mijn magazijn werken, maar toen ik daar aan kwam, zag ik dat mijn deur geforceerd was. Al mijn kettingzagen en toebehoren bleken weg te zijn." Francis is vijf kettingzagen, verschillende slijpschijven en nog boormachines kwijt. In totaal stalen de dieven zo'n 10.000 euro aan materiaal. 

Al mijn kettingzagen en toebehoren zijn weg. Er blijft niets meer over

Francis Michielsen, alias Carving Cis

"Er blijft niets meer over. Dat is voor mij een hele emotionele en zware klap", vertelt Francis aan Radio 2 Antwerpen. "Ik kan op dit moment mijn hobby niet meer uitoefenen. Ik moet mensen teleurstellen die wachten op mijn opdrachten. Zowel projecten voor tuinen als voor parken en campings kunnen nu niet doorgaan."

Steun van alle kanten

Gelukkig kan Francis op heel wat steun uit zijn omgeving rekenen. "Ik krijg langs alle kanten heel positieve reacties en dat is hartverwarmend. Ik heb zelfs geld aangeboden gekregen van iemand die ik niet ken! Zo zie je maar: het moment waarop je alle vertrouwen in de mensheid verliest, komen er langs alle kanten initiatieven die je weer een heel warm gevoel geven." 

Onder meer zijn sponsor Stihl, een producent van kettingzagen, zal Francis uit de nood helpen. Zo kan hij zijn projecten zo snel mogelijk heropstarten. "Het is niet alles, maar hiermee kan ik toch al verder", vertelt Francis dankbaar. Het is nog niet duidelijk wie zijn materiaal gestolen heeft.

Meest gelezen