Machelen bestrijdt hondenpoep met... yoga

De gemeente Machelen en afvalintercommunale Incovo binden de strijd aan met hondenpoep in de parken. Ze doen dat niet met extra controles of boetes, maar wel met yoga.

"Het idee is eigenlijk afkomstig van iets dat we op het internet gezien hadden", vertelt Marijke Doms van Incovo aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Een bericht van iemand die mensen op een ludieke manier wilde leren hoe je hondenpoep moet oprapen. Wij bij Incovo en ook de gemeente Machelen vonden dat heel grappig. Daarom stelde de milieudienst voor om er iets mee te doen. En zo is het idee voor hondenpoepyoga geboren."

Win-winsituatie

"We werken al een aantal jaar nauw samen met de gemeente Machelen rond zwerfvuil en sluikstorten. Iedereen stoort zich aan hondenpoep en dus hebben we een ludiek bord gemaakt waar yogaoefeningen opstaan om hondenpoep op te rapen. Hondenpoep is vooral een probleem in de parken in Machelen, dus hebben we de yogaborden daar geplaatst."

Doms hoopt dat mensen zo op een positieve manier gemotiveerd worden om de hondenpoep van hun trouwe viervoeters op te ruimen. "Het is een win-winsituatie: het is goed voor je omgeving en voor je gezondheid. En je krijgt er ook een lach van op je gezicht!"

Meest gelezen