Na de paasvakantie terug niet-essentiële reizen? Touroperator Tui Fly:"Veel reizigers wachten nog met boeken"

Het blijft wel sterk afgeraden, maar in principe zal touroperator Tui Fly vanaf 20 april opnieuw twee keer per week naar vijf Spaanse bestemmingen vliegen vanuit de Antwerpse luchthaven in Deurne. Want dan wordt het reisverbod opgeheven. "Voor de zomer komen de boekingen wel binnen, maar voor het voorjaar wachten de mensen nog", zegt Sarah Saucin van Tui Fly.

Naar alle waarschijnlijkheid mogen we vanaf 20 april  opnieuw niet-essentiële reizen maken. Toch zien ze bij touroperator Tui Fly de boekingen nog niet in sneltempo binnenkomen, zegt Sarah Saucin van Tui Fly: "We zien dat mensen nog niet meteen een reis in het voorjaar boeken. Daarvoor wachten ze op meer duidelijkheid. De meeste boekingen die nu binnenkomen, zijn voor de zomerperiode."

We zullen met kleurensystemen en reisvoorwaarden per bestemming werken

Sarah Saucin van Tui Fly

Saucin zegt dat Tui Fly ook extra maatregelen gaat nemen: "We zullen een kleurensysteem gebruiken voor bestemmingen. Er zullen dan rode, oranje of groene zones zijn. Daarbovenop gaan er ook reisvoorwaarden hangen aan elke bestemming." 

Tui zal dus vanaf 20 april naar 5 verschillende Spaanse bestemming vliegen vanuit Antwerpen. "De reizigers moeten wel een negatieve coronatest voorleggen", klinkt het. 

Meest gelezen