Videospeler inladen...

Opdoffer voor vakbonden bij Amazon: meerderheid werknemers stemt tegen oprichting vakbond

Een stemming over de oprichting van een vakbond in het depot van Amazon in Alabama is uitgedraaid in het voordeel van de onlinewinkelreus. Met nog niet alle stemmen geteld, blijkt dat een meerderheid van de werknemers in de vestiging in Bessemer tegen de oprichting van een vakbond heeft gestemd.

De uitslag van de stemming in Bessemer kan worden beschouwd als een grote overwinning voor Amazon, en een nederlaag voor links Amerika. Als de vakbond het zou hebben gehaald, zou het onlinebedrijf tot onderhandelingen zijn gedwongen, onder meer over hogere lonen.

Amazon verzet zich met hand en tand tegen de komst van vakbonden en argumenteert dat het startersloon binnen het bedrijf dubbel zo hoog ligt als het federale minimumloon, en dat werknemers bovendien recht hebben op ziekteverzekering. 

Desondanks klagen werknemers bij het bedrijf over lage lonen en erg moeilijke werkomstandigheden.

Meest gelezen