Belga image

Roeier Tim Brys gaat voor medaille op Olympische Spelen: “Je land vertegenwoordigen is echt fantastisch”

Roeier Tim Brys uit Gent maakt zich klaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Samen met zijn teamgenoot Niels Van Zandweghe zetten ze alles op alles om een medaille binnen te halen. “In 2016 waren we niet geselecteerd voor de Olympische Spelen, maar dit jaar gaan we voor de beste resultaten!". 

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys uit Gent vormen samen een team in de lichte dubbeltwee, en geven zich volledig. In tegenstelling tot de vorige Spelen, zijn Tim en Niels er deze keer wel bij in Tokio. Dat komt omdat ze in  2019 zevende waren op de Wereldkampioenschappen. Brys kreeg ook al verschillende keren een bronzen medaille op het Europees kampioenschap. 

We trainen al 4 jaar om een goede prestatie te leveren op de Olympische Spelen in Tokio
Roeier Tim Brys

“5 jaar geleden waren we niet geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio. Voor roeiers is dat het belangrijkste toernooi. We trainen nu al 4 jaar om een goede prestatie te leveren op de Olympische Spelen in Tokio. We zijn als ploeg echt sterker geworden." 

Corona kan geen roet in het eten gooien

“Corona heeft heel weinig impact gehad op onze voorbereidingen. Vorig jaar mochten we niet in bubbel trainen. Uit voorzorg waren we toen 3 weken thuis. Maar we zijn een heel klein team. Niels, onze coach en ik. Dus wij kunnen perfect trainen tijdens deze coronatijden.” 

Op de Olympische Spelen gaan we zeker voor de beste resultaten. Een medaille halen is onze ambitie

roeier Tim Brys

Selectie

“Het was echt moeilijk om geselecteerd te worden, maar het is ons gelukt. We zijn nu enorm gemotiveerd om het beste van onszelf te geven op de Olympische Spelen. Je land vertegenwoordigen is echt fantastisch. We gaan zeker voor de beste resultaten. Een medaille kan al een mooie ambitie zijn”, besluit Brys.

kasto80

Meest gelezen