Het extra voetbalveldje in Diegem wordt vanaf de zomervakantie permanent

Tijdelijke sportvelden in Machelen en Diegem: "Het welzijn van de jongeren staat onder druk" 

In Machelen en Diegem worden er tijdelijk extra sport- en spelterreinen aangelegd voor jongeren. Zo krijgen ze meer  speelgelegenheid in deze moeilijke tijden. "Het is de perfecte oplossing voor veel kwetsbare jongeren die in de paaspauze willen sporten", klinkt het.

De tijdelijke sportvelden komen aan de Bosveldsite in Machelen en het park van Diegem. De velden zullen voorzien worden van voetbaldoelen en basketringen. "In deze moeilijke tijden is het belangrijk dat we investeren in kinderen en jongeren omdat ook hun welzijn onder druk staat", zegt schepen van Sport Ingrid Deblock (CD&V). "Ze zitten in lockdown, ze hebben heel weing sociaal contact en er zijn op dit moment weinig voorzieningen waardoor ze aan sport kunnen doen. Voorlopig zijn de tijdelijke sportvelden voor drie weken, maar we gaan met Sport Vlaanderen bekijken of dat eventueel kan verlengd worden. Dat moeten we nog onderzoeken." 

Er zijn hier veel kwetsbare jongeren, en omdat we graag voetballen, is een voetbalveldje de perfecte oplossing

Ilyasse Akaychouh, initiatiefnemer

Eén van de initiatiefnemers en peter is Ilyasse Akaychouh: "Er is hier voor jongeren zo weinig te doen, en daarom heb ik een aanvraag ingediend voor de aanleg van een voetbalveldje. Er zijn hier veel kwetsbare jongeren, en omdat we graag voetballen, is dit de perfecte oplossing. En ik heb van de gemeente snel antwoord gekregen; in de zomer krijgen we een mooi voetbalveldje. Nu is het nog tijdelijk, maar dat wordt een permanent voetbalveld met alles erop en eraan."

Akaychouh en Basketclub Machelen Diegem zijn peter van het project en zullen erop toezien dat de sportvelden goed beheerd worden. De basketringen en voetbaldoelen worden ter beschikking gesteld van de vakantiewerking en de basketclub. En om ervoor te zorgen dat de velden coronaproof zijn, worden ze deze week nog getest, zodat de jongeren er zich kunnen uitleven. 

Meest gelezen